Monday, August 15, 2016

Mojo Maxx 120






+

welkom Ik, Thomas, n van de mensen die bij het zien van een lam homme van Sofie en papa van Lux Louis ben naast, varken de Schenkels aan rund de meteen, ribstukken, sausen en bijpassende voor-en nagerechten denkt. Hier deel ik recepten, onze kookclub avonturen, en Allerhande Nuttige en minder Nuttige Culinaire Weetjes. Laat het smaken Indiase vleesballetjes Klassiekers was het thema, wel Geert maakte deze Frisse Oosterse versie van balletjes de ONZE tomatensaus. Ingredinten voor de balletjes 450 g lamsgehakt 2 Lente-uitjes verset Koriander 2 teentjes regarder 1 eetlepel vers geraspte gember olijfolie 1 theelepel kaneelpoeder gemalen zwarte peper zout Ingredinten voor de saus 1 dl arachideolie 150 ml de yaourt 3 groene chilipepers 12 Bussel koriander verset munt 1 eetlepel geraspte verse gember 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel garam masala (Oosterse kruidenmengeling) 1 theelepel Kurkuma 12 Limoen Ingredinten voor de Afwerking 30 g amandelschilfers rijst du couvain (om erbij te serveren) voor de balletjes: Doe het gehakt in een mengschaal. Snij het Bleke en het lichtgroene gedeelte van Lente-uitjes de dans stukjes de fijne (geen Ringen). Plet de pâte tot look a rencontré de brede zijde van je koksmes. Voeg alles bij het gehakt. Schil het knolletje gember en râpe het in het gehakt. Snipper de Koriander Fijn en VOEG de Kruiden ook orteil vlees aan het. Doe ook het kaneelpoeder, een stevige snuif zwarte peper en een beetje zout bij het gehakt en meng alle ingredinten rencontre de vlees het onder de main (zorg voor Propere handen). Rol vleesballetjes rencontré diamètre een van ongeveer 3 cm. Verhit een Scheut olijfolie dans le moule een op hoog vuur. Kleur de balletjes hierin aan. Ze hoeven niet gaar te zijn. Een goudbruin korstje est voldoende. Hou de balletjes même aan de kant en bereid de groene saus. Voor de saus: Snij de chilipeper ouverte en verwijder de pittige zaadjes. Snij de peper dans grove stukken. Gebruik minder chilipeper als je niet zo houdt van pikant. Neem de beker van de mélangeur en Voeg hierin alle ingredinten voor de saus samen: de stukjes chili, de arachideolie, de yaourt, de vers koriander, de verset munt, de gember (geraspt de grof gesneden), de Kurkuma, het komijnpoeder, de kruidenmix garam massala en het sap van de Limoen. Mix het mengsel tot een gladde grasgroene saus. Zet een kookpot op een matig vuur en Verwarm er de kruidige saus en. Voeg er de goudbruin gebakken balletjes aan toe en laat ze nog 10 minuten garen dans de warme saus. Let op: de saus zal schiften, maar dat est de bedoeling Voor de Afwerking: Coq de amandelschilfers dans le moule een hete. Laat de stukjes Noot een beetje kleuren. Soit op, veulent het gaat snel. Serveer de balletjes rencontré witte rijst de Indisch naanbrood. Recept: Dagelijkse kost Photographie: Thomas Van de Water




No comments:

Post a Comment